Pressmeddelande: Ny sajt ska underlätta för osäkra väljare

2018-07-02 | Riksdagsval.info

Nu lanseras Riksdagsval.info. En helt ideell satsning för att göra det enklare för osäkra väljare att hitta sitt parti i riksdagsvalet 2018. På den nya webbplatsen presenteras var alla partier står politiskt i olika frågor.

– Jag blev trött på all politisk reklam, det politiska spelet och personfixeringen. På denna valsajt ska partiernas idéer och sakfrågorna stå i fokus säger, säger Pontus Vinderos, utgivare av Riksdagsval.info.

Webbplatsen Riksdagsval.info presenterar vad partierna i riksdagsvalet 2018 tycker i viktiga frågor för väljarna. Var partierna står politiskt bygger på expertbedömningar av bland annat 228 europeiska politiska experter i en undersökning av Chapel Hill Expert Survey.

– För mig är det viktigt att webbplatsen är enkel att använda. Jag tycker det är för mycket reklam och brus på mediesajter och partiernas egna webbplatser. Jag har försökt göra min valsajt så användarvänlig som möjligt genom ett begripligt språk, diagram och teknik som följer webbstandarder, säger Pontus Vinderos som till vardags jobbar som webbstrateg.

Riksdagsval.info är inte Pontus Vinderos första ideella politiska webbsatsning. Under valrörelsen 2010 tog han tillsammans med sökmotorexperten Nikke Lindqvist förstaplatsen på Google för sökfrasen "sverigedemokraterna". Den sajten hette Sverigedemokraterna.de och lyfte fram motargument och vad som skrevs i sociala medier om SD.

– Med Riksdagsval.info vill jag göra någonting helt annat. Här är målet att alla partier ska ges samma utrymme och få chans att presentera sin politik. Så långt det är möjligt försöker jag att inte gynna någon politisk inriktning. Det är väljaren som ska avgöra vilken politik som är bäst, säger Pontus Vinderos.

Riksdagsval.info innehåller information om samtliga riksdagspartier och Feministiskt initiativ. De områden som lyfts fram är skatt och välfärd, säkerhet och rättigheter, miljö, invandring och EU. Webbplatsen ger bland annat svar på vilka partier som är socialistiska och vilka som är marknadsliberala. Webbplatsen innehåller även citat från partierna om frågor som sjukvård, skola och polis.

– Mitt mål med Riksdagsval.info är att vara så relevant som möjligt i relation till vad osäkra väljare googlar på. Min förhoppning är att min webbplats ska synas högt på Googles träfflistor under valrörelsen på de sökord som osäkra väljare använder, säger Pontus Vinderos.

Riksdagsval.info är tillgänglig redan idag i en första version. Mer innehåll kommer att tillkomma när det gäller områdena miljö, invandring och EU. Dessutom kommer citaten från partierna uppdateras i takt med att partier går ut med sina valmanifest.

Besök den nya valsajten:
Riksdagsval.info (länk https://riksdagsval.info/)

Kontakt

Pontus Vinderos, utgivare av Riksdagsval.info
Telefon: 070-432 18 97
E-post: utgivare@riksdagsval.info