Om webbplatsen

Riksdagsval.info ger opartisk vägledning om vad partierna tycker i politiska frågor inför riksdagsvalet. Det är ett ideellt projekt på privat initiativ.

Vem står bakom Riksdagsval.info?

Riksdagsval.info är ett ideellt projekt utan koppling till något politiskt parti. Det är Pontus Vinderos som står bakom Riksdagsval.info och ansvarar för såväl innehåll, design som teknik. Webbplatsen är under ständig utveckling och du kan följa utvecklingen på vår utvecklingsblogg.

Hur vet ni vad partierna tycker?

Bedömningarna är gjorda av experter. De flesta bedömningarna av partierna kommer från en vetenskaplig undersökning som heter Chapel Hill Expert FLASH Survey (CHES). Det är en undersökning där 228 politiska experter värderat vad europeiska partier tycker i olika politiska frågor.
Mer om fakta och metod

Hur har ni valt partier att visa upp?

Vi har valt att visa upp alla partier som har en rimlig chans att komma in i riksdagsvalet 2018. Det innebär alla partier som sitter i riksdagen och partier som ligger nära riksdagsspärren. Just nu gäller det Feministiskt initiativ som brukar redovisas separat av många opinionsinstitut.

Hur hanterar ni data om era besökare?

Vi jobbar aktivt med skydd av användardata. Vi använder inget webbanalysverktyg där data kan lämnas ut till tredje part. Vi använder istället WP Statistics med anonymiserade (hashade) IP-nummer. Inga kakor lagras i din webbläsare. Dina anrop till webbplatsen är krypterade med SSL. Inga hänvisningar (referrers) läcks till tredje part. Webbplatsen är testad i Webbkoll från Dataskydd.net utan anmärkningar.

Vem har tagit fram innehållet?

All redaktionell text är skriven av Pontus Vinderos.
Diagrammen är framtagna av Pontus Vinderos.
Logotypen är framtagen av Gustav Svansbo (tack!).
Fotot på startsidan kommer från Kristianstads kommun, licens: CC BY-NC 2.0.
Fotot på sidan Skatt och välfärd är taget av Magnus D, licens: CC BY 2.0.
Fotot på sidan Säkerhet och rättigheter är taget av Håkan Dahlström, licens: CC BY 2.0.
Fotot på sidan Miljö är taget av Per Egevad, licens: CC BY 2.0.
Fotot på sidan Invandring kommer från Migrationsverket, fotograf: Tomislav Stjepic.
Fotot på sidan EU är taget av Giampaolo Squarcina, licens: CC BY-NC-ND 2.0.

Har du fler frågor?

Om du har fler frågor om webbplatsen kan du mejla utgivare@riksdagsval.info.