Många intressanta användarsynpunkter

Just nu testar jag denna tidiga version av Riksdagsval.info på bekanta. Jag har fått många intressanta synpunkter som hjälper mig att komma vidare. Det som står klart är att jag inte nått fram till en fungerande produkt än så länge. Målet för mig just nu är att lista ut vad denna sajt allra minst behöver för att fungera för användarna. Det som brukar kallas för Minimum Viable Product.

Användarinsikter

  • Det saknas bredd. Flera som testat saknar frågor, exempelvis klimatet. Dessutom saknas vanliga frågor som sjukvård, polis och skola.
  • Svårt att vara neutral. Flera som har testat har reagerat på ord- och bildval. Bilden som illustrerar invandring upplevs inte som opartisk.
  • Höger och vänster förvirrar. Går det verkligen att säga att C och L är vänsterpartier (i en social mening)? Vad betyder egentligen höger och vänster? Indelningarna ställer till problem för begripligheten.
  • Startsidan inget bra första intryck. Den ger inte tillräckligt snabbt en uppfattning om vad det är för typ av sajt och vad användaren kan förväntas hitta under respektive kategori.
  • Presentationen av sakfrågor otydlig. En användare missade helt beskrivningen av ståndpunkterna. En annan saknade en snabb visuell översikt av vad partierna tycker. Många hade problem med att förstå metoden bakom de politiska ståndpunkterna, särskilt poängsättningen.
  • Djup saknas. Många gillar att det är översiktligt, men vissa vill också ha mer djup inom varje sakområde. Alltså mer fakta om vad varje parti tycker mer än deras ståndpunkt. Till exempel förslag de går fram med till valet.

Mer tester

Jag har redan nu flera uppslag på hur Riksdagsval.info skulle kunna förbättras. Men jag inväntar fler synpunkter under nästa vecka. Min förhoppning är att en nästa version som har beaktat dessa användarsynpunkter kan leda till en MVP.

1 reaktion på ”Många intressanta användarsynpunkter”

  1. Pingback: Flera förändringar efter användningstesterna – Riksdagsval.info

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *